Vstup len pre odborníkov

Tieto internetové stránky obsahujú informácie, ktoré sú určené výhradne odborníkom v zdravotníctve. Potvrdzujem, že som odborníkom v zdravotníctve.

Nutridrink Compact Protein a leucín

 

Nutričná intervencia pre udržanie svalovej hmoty a zachovanie samostatnosti:1-7

  • kvalitné proteíny1-4
  • zvýšená dávka proteínov 1,5 g/kg/deň8,12
  • vysoký obsah leucínu pre jeho anabolické vlastnosti9-10

 

Celoslovenské sledovanie efektu 6-mesačnej cielenej nutričnej intervencie vysokoproteínovým a vysokoenergetickým prípravkom Nutridrink Compact Protein preukázalo, že:

Nie všetky vysokoproteínové prípravky na slovenskom trhu, určené pre pacientov s malnutríciou spojenou s ochorením, obsahujú rovnako kvalitné bielkoviny. Pre pacienta je dôležité nielen množstvo, ale aj výber vhodného typu proteínu, pre zabezpečenie dlhodobého budovania svalovej hmoty. Záleží na vlastnostiach, ako je vstrebateľnosť, využiteľnosť či podpora syntézy bielkovín. Nutridrink Compact Protein obsahuje 100 % micelárny kazeín bohatý na leucín.

Nutridrink Compact Protein je potravina na osobitné lekárske účely. Na diétny režim pri podvýžive súvisiacej s ochorením. Dávkovanie 1 - 2 fľaštičky denne, nevhodný ako jediný zdroj výživy. Dostupný až v 11 príchutiach, pričom 4 z nich sú špecifické svojim pôsobením aj cez trojklaný nerv, vhodné pri zmenách vnímania chuti. V prípade, že chce pacient vyskúšať rôzne príchute, v lekárňach je dostupné 6 kusové balenie Nutridrink Compact Proteín Mix príchutí 6 x 125 ml, bez lekárskeho predpisu. 

Zaraďte skríning malnutrície do rutinnej agendy, aby ste predišli vzniku sarkopénie a fyzickej krehkosti a predpíšte Nutridrink Compact Protein!

 


Referencie: 1. Yanai H. Nutrition for Sarcopenia. J Clin Med Res. 2015;7(12):926-931. 2. Starke J, Schneider H, Alteheld B, et al. Short-term individual nutritional care as part of routine clinical setting improves outcome and quality of life in malnourished medical patients. Clin Nutr. 2011 Apr; 30(2):194-201. 3. Norman K, Kirchner H, Freudenreich M, et al. Three month intervention with protein and energy rich supplements improve muscle function and quality of life in malnourished patients with non-neoplastic gastrointestinal disease-a randomized controlled trial. Clin Nutr. 2008 Feb; 27(1):48-56. 4. Gariballa S, Forster S, Walters S et al. A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial of Nutritional Supplementation  During Acute Illness. Am J Med. 2006; 119(8): 693-699. 5. Hubbard GP, Buchan B, Sanders K, et al. Improved compliance and increased intake of energy and protein with a high energy density, low volume multi-nutrient supplement. Proc Nutr Soc. 2010; 69 (OCE2):E164. 6. Katsanos ChS, Kobayashi H, Sheffiel-More  M, et al. A high proportion of leucine is required for optimal stimulation of the rate of muscle protein synthesis by essential amino acids in the elderly. Am J Physiol Endocrinol Metab. 2006 Aug; 291(2):E381-7. 7. Churchward-Venne TA, Breen L, Di Donato DAM, et al. Leucine supplementation of a low-protein mixed macronutrient beverage enhances myofibrillar protein synthesis in young men: a double-blind, randomized trial. Am J Clin Nutr. 2014 Feb; 99(2):276-86. 8. Cruz-Jentoft AG, et al. Sarcopenia: revised European consensus on definition and diagnosis. Age Ageing. 2019;48:16-31. 9. Lollo PCB, Silva LBC, Batista TM, et al. Effects of whey protein and casein plus leucine on diaphragm the mTOR pathway of sedentary, trained rats. Food Res Int. 2012 Nov; 49(1):416-424. 10. Kamei Y, Hatazawa Y, Uchitomi R, et al. Regulation of Skeletal Muscle Function by Amino Acids. Nutrients. 2020 Jan 19; 12(1):261. 11. Beaudart C, et al. Malnutrition as a Strong Predictor of the Onset of Sarcopenia Nutrients. 2019; 27:2883. 12. Volkert D, Beck AM, Cederholm T, et al. ESPEN guideline on clinical nutrition and hydration in geriatrics. Clin Nutr. 2019 Feb; 38(1):10-47. 13. Data on file. Nutricia, 2021. 14. Boirie Y, Dangin M, Gachon P. et al. Slow and fast dietary proteins differently modulate postprandial protein accretion. Proc Natl Acad Sci U S A. 1997 Dec 23; 94(26):14930-14935. 15. Beaufrère B, Dangin M,  Boirie Y. The ‚fast‘ and ‚slow‘ protein concept. Nestle Nutr Workshop Ser Clin Perform Programme. 2000; 3:121-133.  16. Smith TR, Cawood AL, Walters ER, et al. Ready-Made Oral Nutritional Supplements Improve Nutritional Outcomes and Reduce Health Care Use - A Randomised Trial in Older Malnourished People in Primary Care. Nutrients. 2020 Feb; 12(2):517. 17. Hubbard GP, Elia M, Holdoway A, et al. A systematic review of compliance to oral nutritional supplements. Clin Nutr. 2012 Jun;31(3): 293-312.

 

 

Odběr novinek Nutricia Odber noviniek

Odoslaním tohto formulára súhlasíte s podmienkami ochrany osobných údajov.

Napíšte nám